Vanaf het begin van het nieuwe schooljaar hoorden we van een aantal scholen dat de Rekentuin langzamer werkte dan ze gewend waren en dat de kinderen soms een foutmelding kregen als ze in de tuin aan het spelen waren. We hebben het probleem gereproduceerd en opgelost dus de Rekentuin werkt weer optimaal en snel als altijd!

Wij hebben tijdens de vakantie een aantal aanpassingen aan de Rekentuin gedaan, zo hebben we onder andere het nieuwe spel Klokkijken toegevoegd. Daarnaast hebben we een aanpassing gedaan in de opslag van de rekendata. Dit levert waardevolle informatie op voor onderzoek. Zoals jullie misschien al weten worden de anonieme rekendata van onze gebruikers voor wetenschappelijk onderzoek gebruikt. Daarnaast zal dit mogelijk in de toekomst gebruikt worden voor het optimaliseren van de resultatenrapportages.

Nu blijkt dat deze extra opslag van rekendata ervoor heeft gezorgd dat de Rekentuin op drukke momenten trager werkte en zelfs foutmeldingen opleverde. Vandaar dat we dit vanaf heden hebben aangepast. Hiermee moeten de problemen verholpen zijn en zal de Rekentuin weer snel en optimaal werken.

Voor de scholen die hier hinder van hebben ondervonden bieden wij onze excuses aan. We hopen dat u nu weer zonder problemen met de Rekentuin aan de slag kunt en we wensen alle scholen alsnog veel rekenplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.