W4 Kangoeroe 2016 komt eraan!

Zijn er kinderen in uw groep die het leuk vinden om te puzzelen, te rekenen en hun hersenen te laten kraken? Schrijf deze leerlingen, of uw hele groep, dan in voor de grootste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland: W4 Kangoeroe 2016.

Op donderdag 17 maart vindt de landelijke wedstrijd plaats voor leerlingen van groep 3 tot en met de laatste klas van de middelbare school. Elk jaar doen er zo’n 125.000 leerlingen mee en er zijn heel veel prijzen te verdelen. Elke deelnemer wint!

W4 Kangoeroe 2016

Inschrijven voor deelname kan tot 1 maart 2016. Leerlingen kunnen individueel of in tweetallen meedoen. Er zijn verschillende versies van de wedstrijd, variërend in lengte en moeilijkheid. Op de website van W4 Kangoeroe kunt u meer praktische info vinden over de wedstrijd.

W4Kangoeroe is leerzaam, maar meedoen met Kangoeroe is vooral plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel!

37_KangoeroeWist u dat we in de Rekentuin ook een spel met opgaven uit Kangoeroewedstrijden hebben? Dit spel heet Kangoeroe en staat standaard in de bonustuin. De opgaven in dit spel zijn overwegend redactieopgaven en spelers krijgen extra lang de tijd om de opgaven op te lossen.

2 thoughts on “Reken- en wiskundewedstrijd: W4 Kangoeroe 2016”

 1. Winifred Geurts schreef:

  Is het mogelijk om als particulier mee te doen? Mijn dochter zit op de Vrije School waar ze niet zo met ICT bezig zijn. Kan ze bv Kangoeroe ook thuis doen? Alvast bedankt voor uw reactie en succes! Winifred Geurts

  1. Chris schreef:

   Beste mevrouw Geurts,

   Meedoen aan de Kangoeroewedstrijd kan alleen via de school van uw kind. Uw kind kan wel opgaven van vorige jaren maken op de website van W4Kangoeroe.

   Het is uiteraard mogelijk om een licentie voor thuis af te sluiten voor Rekentuin. In de Rekentuin zit ook een spel met Kangoeroe-opgaven.
   Rekentuin bestelt u op deze pagina.

   We hopen hiermee uw vragen beantwoord te hebben.

   Met vriendelijke groet,
   Het Oefenwebteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.