Afgelopen nacht (17-5-2010) is het Tuincentrum, het beheerdergedeelte van de Rekentuin, vernieuwd. De resultatenpagina is verbeterd. Zo is het nu mogelijk om de scores van uw kind(eren)/leerlingen ook met kinderen uit een groep hoger of lager te vergelijken. Daarnaast geven de scores en de percentielscores nu een nog beter beeld van de prestaties van uw kinderen. Meer informatie over de verbeteringen leest u verderop in dit artikel.

Ook zijn de menu’s voor ouders en leerkrachten verbeterd. Als u nu als ouder of leerkracht inlogt komt u direct in het Tuincentrum terecht. Voor leerlingen is er vrijwel niets veranderd.

De tuin en de prijzenkast kunt u terugvinden onder het menu Rekentuin in het Tuincentrum. Komt u er nu achter dat uw kind per ongeluk in de oudertuin i.p.v. de kindertuin heeft gespeeld (omdat deze nu in het Tuincentrum terecht komt na het inloggen), stuur dan een mail naar beheer@rekentuin.nl. Wij kunnen dan de scores voor uw kind overzetten.

De berekening van de scores en de percentielscores is verbeterd zodat deze een nog beter beeld geven van het niveau van uw kinderen/leerlingen. In de Rekentuin hebben wij te maken met een grote groep gebruikers, die sterk verschillen in hoe vaak ze de Rekentuin gebruiken en wanneer ze dat voor het laatst hebben gedaan. Dit brengt o.a. beslissingen met zich mee welke kinderen meetellen voor de referentiegroep en hoe betrouwbaar een score van een kind is dat een half jaar geleden voor het laatst heeft gespeeld. Omdat de Rekentuin nu al ruim 2 jaar beschikbaar is, kunnen we nu, mede op basis van ons onderzoek, nog betere beslissingen nemen over de juiste berekening van de scores en de selectie van de referentiegroep. Ook de grafieken zijn hierdoor verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.