Ik ben een rekenwonder! Ik heb al 11029 muntjes verdiend in @Rekentuin van oefenweb.nl – rekentuin.nl

Dit is een Twitterbericht dat je misschien onlangs op Twitter voorbij hebt zien komen? Sinds enige tijd hebben wij de mogelijkheid voor spelers om via Twitter of Facebook hun verdiende muntjes te delen met hun vrienden door te Twitteren. Zo kunnen spelers met enige trots tonen hoe goed ze bezig zijn in Rekentuin en/of Taalzee. Doordat muntjes gerelateerd zijn aan inzet (hoe meer je oefent, hoe meer munten je verdient ongeacht je niveau), leek ons dit mooie informatie om middels social media te delen.

twitteren

Bovenstaande buttons zijn een korte periode zichtbaar geweest voor al onze gebruikers. Onlangs heeft  één van onze klanten zijn onvrede hierover geuit. Op basis van deze reactie hebben we nu besloten om de knoppen te verwijderen voor spelers uit groep 1 tm 8. Op deze manier krijgen enkel oudere spelers de mogelijkheid om hun hoeveelheid muntjes te delen via social media.

We zijn nu eigenlijk wel benieuwd naar jullie mening. Vind je het terecht dat we de buttons hebben verwijderd voor onze jongste gebruikers? Of denk je dat het geen probleem is om binnen onze programma’s een link naar Twitter of Facebook te plaatsen? We horen graag wat jullie wensen zijn zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

7 thoughts on “Twitteren vanuit Rekentuin?”

 1. Tessa van Zadelhoff schreef:

  Ik ben een voorstander van het gebruik van sociale media, ook in het basisonderwijs. Op deze manier vind ik de toegevoegde waarde echter minimaal. Bovendien mogen leerlingen op de basisschool officieel nog geen eigen Twitter of Facebookaccount hebben. De leeftijdsgrens daarvoor is 13. Een meerwaarde zou kunnen zijn wanneer je binnen de klas of school om hulp zou kunnen vragen om muntjes te verzamelen of challenges te voltooien. Zo’n voltooide challenge zou je dan op de Facebookpagina van de klas kunnen posten.

  vr grt Tessa

  1. marlijn schreef:

   Dag Tessa,

   Fijn dat je ook hebt gereageerd! We zijn het met je eens en zorgen er dus voor dat de buttons niet zichtbaar zijn bij spelers onder de 13 jaar. Jouw idee om social media in te zetten om munten te verzamelen binnen een klas of school (leuk!) nemen we mee in onze ideeën/ wensen voor Rekentuin en Taalzee. Bedankt!

   Vriendelijke groet,

   Marlijn Bouwman

 2. Danielle schreef:

  Ik zie voor basisschoolkinderen niet de toegevoegde waarde van het delen van hun resultaten via social media. Het is in principe ook voor jongere kinderen niet mogelijk een fb account aan te maken.
  Wij hebben voor onze dochter van 8 de toegang tot Rekentuin mogelijk gemaakt via familie instellingen in Windows. Hierdoor kan zij buiten Rekentuin geen gebruikmaken van internet. Delen via social media is dus ook niet mogelijk.

  1. marlijn schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Tot nu toe is iedereen het met elkaar eens en is het voor ons duidelijk dat we de social media buttons niet tonen aan onze gebruikers onder de 13 jaar.

   Vriendelijke groet,

   Marlijn Bouwman

 3. michel schreef:

  Onzin, voor leerlingen op de basisschool is dit een overbodige functie. Ik meen dat je voor facebook 13 jaar moet zijn, zijn ze dus niet op de basisschool.
  Graag gauw weghalen!
  Liever aan de backend een overzicht met wie de meeste muntjes heeft verzameld of een lijst met de muntjes…

 4. elkesia schreef:

  ik ben het eens met michel!

 5. Anonymous schreef:

  Ik vindt het niet nodig om de knoppen te verwijderen ik heb er onlangs veel pret mee gehad tijdens de les ik hoefde niets te doen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.