“In het basis- en voortgezet onderwijs kunnen leerlingen rekenen oefenen in de Rekentuin. Zou het niet mooi zijn als we studenten in het hoger onderwijs een statistiektuin kunnen aanbieden?”

aldus de Universiteit van Amsterdam (UvA). Voor dit idee heeft de UvA subsidie aangevraagd bij SURFfoundation. Vorige week heeft de Universiteit van Amsterdam (UvA) te horen gekregen dat de aanvraag voor de statistiektuin is gehonoreerd. In de komende twee jaar zal de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA in samenwerking met de Universiteit Utrecht, de Universiteit Twente en Oefenweb.nl aan dit project werken.

SURFfoundation kent bijna drie miljoen euro toe aan elf initiatieven die een impuls geven aan digitaal toetsen in het hoger onderwijs. Het gaat hierbij om zes projecten die zich  richten op praktijkonderzoeken die de kwaliteit van toetsing verbeteren.  De overige vijf projecten zullen met behulp van digitaal toetsen de uitval van studenten verminderen en/of de werkdruk van docenten terugdringen.

Een van deze initiatieven is het opzetten van een universiteitsoverstijgend oefen- volgsysteem op het gebied van statistiek: de statistiektuin, naar het voorbeeld van de Rekentuin. We wensen de projectgroep enorm veel succes bij het realiseren van de statistiektuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.