Ruim 1.300 scholen gebruiken inmiddels Rekentuin en oefenen online tafels, breuken, optelsommen, tellen, percentagesommen en klokkijken. De spellen bevatten zowel kale sommen als redactiesommen (verhaaltjessommen). Bekijk onderstaand alle rekenspellen.

Rekentuin bevat spellen om rekenvaardigheden te oefenen, maar ook spellen voor aanverwante vaardigheden zoals ruimtelijk geheugen en logisch redeneren. De opgaven binnen Rekentuin variëren van heel makkelijk tot heel moeilijk, waardoor zowel kleuters als de beste rekenaars uit het voortgezet onderwijs worden uitgedaagd.

Spellen

Ook voor kleuters

Rekentuin is ook geschikt voor kleuters. Voor groep 1 en 2 hebben we inmiddels zeven online rekenspellen ontwikkeld. Zo kunnen ook de allerjongste spelers al online rekenen oefenen.

De spellen Tellen, Getallen, Reeksen, Mollen, 1-2-3'tje, Vorm en kleur en Figuur en plaats bevatten nog geen tekst en rekentekens, waardoor ze geschikt zijn voor kleuters. Indien mogelijk raden wij aan om kleuters met een tablet in Rekentuin te laten oefenen. Zo hoeven zij de muis nog niet te hanteren. Ook adviseren we u de 'Beginner' spelinstelling te gebruiken om de juiste spellen aan te zetten voor de kleuters.

Beschikbaarheid van spellen

Wil je zelf bepalen welke spellen kinderen in Rekentuin spelen? Gebruik dan de spelinstelling. Zo kun je de spelomgeving volledig naar je hand zetten.

Zonder de spelinstelling bepaalt Rekentuin welke spellen te spelen zijn per kind. Dit gebeurt volledig geautomatiseerd en op basis van de scores van het kind. Sommige spellen verschijnen pas zodra het kind bij andere spellen een minimumscore heeft gehaald.