Webdesigner Daniel is bij Oefenweb verantwoordelijk voor de uitstraling en grafische vormgeving van onze producten. Daniel vertelt je meer over de nieuwe vormgeving van de Rekentuin spellen:

Rekentuin is als applicatie continu in ontwikkeling. Niet alle veranderingen zijn altijd even zichtbaar, maar allen zijn gericht op het verbeteren van de spelervaring. De afgelopen maand hebben we een voorjaarsschoonmaak gehouden in de spelschermen van Rekentuin; als vormgever was dit een mooie kans om de ‘look & feel’ van Rekentuin eens te verfrissen!

Levende achtergronden

nieuwe vormgevingVoor de spelschermen, die na jaren intensief gebruik aardig versleten waren, zijn de bloemen in de tuin ‘tot leven’ geroepen. Zij vormen als karakters de nieuwe achtergronden van de spellen. Iedere bloem vertelt een mini-verhaaltje.

Door gebruik te maken van een subtiel 3D-effect, komen de bloemen verder tot leven en krijgt de tuin meer diepte. Dit effect hebben we, op basis van feedback van gebruikers, wat afgezwakt, zodat het niet teveel afleidt van de opgaven.

Bruikbare interface

In de loop der jaren hebben we diverse nieuwe spellen aan Rekentuin toegevoegd, waardoor de besturing nogal wat uiteen liep. Ik wilde graag spelknoppen creëren die zo helder zijn dat ook een nieuwe gebruiker gelijk z’n weg kan vinden.

Zo wordt de vraag steeds gesteld door een bloem, en geeft de speler het antwoord via de witte knoppen. Vervolgens wordt door de kleur feedback gegeven of dit goed of fout was.

Weg zijbalk

Tenslotte was er een in het oog springend element dat maar voor een klein gedeelte gebruikt werd: de gele zijbalk (rechterkant). Om de spelervaring te vergroten hebben we de tuinomgeving de volle breedte van het scherm laten beslaan.
Ook de knoppen die niet direct met het spelverloop te maken hebben maar wel nodig zijn, zoals de stopknop, de vraagtekenknop en infoknop zijn nu op een vaste plek te vinden aan de zijkant.

Het resultaat is vanaf nu in Rekentuin te vinden; de bloemen zijn tot leven gekomen en het onderwerp geworden van kleine verhaaltjes die zich allemaal afspelen in de tuin.

Uiteraard blijven we door ontwikkelen, dus neem contact met ons op voor vragen, suggesties of ideeën.

Welkom in de nieuwe Rekentuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.