door Imke van de Venne, Consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen WKZ

logo ziezonOefenweb.nl heeft voor langdurig zieke leerlingen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis spelerslicenties ter beschikking gesteld. Dat biedt onze kinderen een welkome, educatief verantwoorde afleiding van hun dagelijkse gebeurtenissen in het ziekenhuis.

Als Consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen werk ik dagelijks met kinderen die toch heel wat te verduren krijgen. School biedt hen dagelijks afleiding en structuur, evenals de activiteiten die pedagogisch medewerkers en andere betrokken collega’s met hen ondernemen. Even je gedachten richten op je schoolwerk, net als je klasgenoten!!

Imke van de VenneAfgelopen week mocht ik met Tom aan school werken. Tom is een jongen uit groep 6 met Cystic Fibrosis (taalslijmziekte). Zijn schoolspullen waren nog niet in het ziekenhuis, maar daar had ik nu een leuk alternatief voor! Op zijn school hadden ze geen Taalzee of Rekentuin, dus hij was hier erg nieuwsgierig naar. Inloggen en beginnen maar! Die glimlach op zijn gezicht is waar ik energie van krijg, geweldig!

Wat is het geheim nu van dit succes bij de kinderen?
Bij zowel Rekentuin als Taalzee kunnen er munten verdiend worden, waarmee je je eigen prijzenkast of schatkist kunt aanvullen! Naarmate je meer sommen (of spellingsoefeningen) maakt, komen er meer planten in je tuin of zwemmen er meer vissen in je zee. Mijn leerlingen zijn zo enthousiast dat ze na school op hun kamer er nog mee doorgaan. De volgende dag vertellen ze enthousiast hoeveel munten ze verdiend hebben en dat ze nu eindelijk de diamanten ring konden kopen met hun zelf verdiende munten! Ik word erg blij van hun enthousiasme en gun dit al mijn leerlingen.

Ik houd van mijn werk en wil Oefenweb.nl bedanken voor hun betrokkenheid bij onze leerlingen. Wie meer wil weten over onderwijs aan zieke leerlingen mag ons altijd om advies vragen www.ziezon.nl.

Imke van de Venne
Consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen

2 thoughts on “Rekentuin in het Wilhelmina Kinderziekenhuis”

  1. Timmy Welch schreef:

    Oefenweb.nl heeft voor langdurig zieke leerlingen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis spelerslicenties ter beschikking gesteld. Dat biedt onze kinderen een welkome, educatief verantwoorde afleiding van hun dagelijkse gebeurtenissen in het ziekenhuis.

  2. Elisa Y. Kane schreef:

    Wat is het geheim nu van dit succes bij de kinderen? Bij zowel Rekentuin als Taalzee kunnen er munten verdiend worden, waarmee je je eigen prijzenkast of schatkist kunt aanvullen! Naarmate je meer sommen (of spellingsoefeningen) maakt, komen er meer planten in je tuin of zwemmen er meer vissen in je zee. Mijn leerlingen zijn zo enthousiast dat ze na school op hun kamer er nog mee doorgaan. De volgende dag vertellen ze enthousiast hoeveel munten ze verdiend hebben en dat ze nu eindelijk de diamanten ring konden kopen met hun zelf verdiende munten! Ik word erg blij van hun enthousiasme en gun dit al mijn leerlingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.