Op donderdag 13 september 2011 vond de Remedial Teachers Touch beurs plaats in Nieuwegein. Dit is een vakbeurs voor Remedial teaching. Remedial teachers verlenen hulp aan kinderen met leerproblemen of gedragsstoornissen.

De Rekentuin was bij deze beurs aanwezig, samen met onderwijs-adviesbureau MHR, met een stand om remedial teachers in te kunnen lichten over de mogelijkheden van de Rekentuin en het gebruik hiervan voor hun leerlingen.

De Rekentuin kan een goede ondersteuning bieden voor remedial teachers en hun leerlingen. De tuin biedt namelijk een gedetailleerd overzicht van de rekenontwikkeling van kinderen, hun sterke en zwakke punten en de fouten die ze maken. Zo kunnen remedial teachers precies zien waar de grootste problemen voor een kind liggen. Een ander groot voordeel van de Rekentuin voor de kinderen is de adaptieve werking van de tuin. Hierdoor is de succeservaring en de uitdaging voor alle kinderen gelijk, ongeacht of deze leerling een zwakke of een goede rekenaar is.

Naast de aanwezigheid van een Rekentuin stand is er ook een workshop over de Rekentuin gegeven voor geïnteresseerden.

De reacties op deze workshop waren erg positief en we vinden het dan ook erg fijn dat we van MHR de mogelijkheid hebben gekregen om op deze beurs aanwezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.