Dinsdag 9 en woensdag 10 november vinden “De Onderwijsdagen 2010” plaats in het Beatrixgebouw, jaarbeurs Utrecht. De Rekentuin is hier ook aanwezig en verzorgt een presentatie. Na een online stemming, waar bijna 900 bezoekers hun stem uitbrachten, kwam het voorstel van onze presentatie als één van de winnaars uit de bus. Onze presentatie vindt plaats op woensdag 10 november om 14:45 uur in zaal 412. Tijdens deze Open Sessie demonstreren wij hoe de Rekentuin aansluit bij de doelstellingen van opbrengstgericht werken en passend onderwijs.

De Onderwijsdagen hebben op LinkedIn de groep: “De Onderwijsdagen 2010” aangemaakt. Op dit platform bieden ze de mogelijkheid om voorafgaand van de presentaties al discussies te starten. Wij hebben hier onze presentatie aangekondigd en vragen ons af of er al vragen of opmerkingen zijn rondom dit onderwerp. Via deze link is onze discussie te volgen en kun je een reactie plaatsen of alvast een vraag stellen.

De Presentatie

De Rekentuin past goed bij de doelstelling van passend onderwijs doordat het adaptief is. Kinderen kunnen spelenderwijs rekenen oefenen op hun eigen niveau. Hiervoor maakt de Rekentuin gebruik van een nieuw Computer Adaptief Testsysteem (CAT) dat is ontwikkeld door de programmagroep Psychologische Methodenleer van de Universiteit van Amsterdam onder leiding van Prof. Dr. Han van der Maas.

Daarnaast worden de oefengegevens van de leerlingen automatisch opgeslagen, geanalyseerd en teruggekoppeld aan docenten. Hiermee neemt Rekentuin.nl nakijkwerk uit handen en biedt het handvatten voor instructie. De gedetailleerde informatie over de rekenontwikkeling van leerlingen kunnen docenten gebruiken om de leeropbrengsten te verhogen en zo opbrengstgericht te werken.

One thought on “Rekentuin op De Onderwijsdagen 2010”

 1. Beheer Rekentuin schreef:

  Beste Mariette,

  Bedankt voor je reactie ik had de data inderdaad fout en ik heb het gelijk aangepast.
  Ik wil je ook gelijk vragen of je een foutje op de site van onderwijsdagen aangaande ons programma kunt weghalen?
  In het stuk over de open sessies: http://www.surfsites.nl/owd2010/open-sessies/
  staat bij ons stukje tekst: “gebruikt OCT ….” Dit moet uiteraard ICT zijn. Ik heb hier al over gemaild en gebeld enkele weken geleden maar het staat er nog steeds. Hoop dat je het kan aanpassen? Alvast bedankt.

  vriendelijke groet,

  Marlijn Bouwman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.