rekentuin voor kleutersRekentuin voor kleuters

Geregeld krijgen we de vraag of Rekentuin ook geschikt is voor kleuters. Dit is zeker het geval. Er zijn verschillende spelletjes in de Rekentuin waar kleuters mee aan de slag kunnen.

Zodra kleuters klaar zijn voor het leren van de cijfersymbolen, kunnen ze aan de slag met Rekentuin. Op dit moment hebben we vier spellen die geschikt zijn voor de allerjongste spelers, namelijk Tellen, Getallen, Reeksen en Mollen. Deze spellen bevatten nog geen tekst en rekentekens, waardoor ze geschikt zijn voor kleuters.

Tellen, Getallen, Reeksen en Mollen
In het spel Tellen leren kinderen de cijfersymbolen koppelen aan hoeveelheden. In het spel ziet de speler een aquarium met visjes. Hij telt het aantal visjes en moet daarna het cijfer aanklikken dat hierbij hoort.
In het spel Getallen leren kinderen de schrijfwijze en uitspraak van cijfers. De speler hoort een getal en moet deze vervolgens correct intypen. Getallen is een spel met geluid en is daarmee zeer geschikt voor jonge kinderen.
Reeksen is een spel waarbij spelers de cijferreeks dienen af te maken. Hiermee leren spelers de getalrij te beheersen. Ze kunnen kiezen uit het juiste antwoord en hoeven deze in het begin nog niet zelf in te vullen.
Met het spel Mollen trainen kinderen hun ruimtelijk geheugen, iets wat erg belangrijk is bij het rekenen. De kinderen moeten onthouden uit welke molshopen een mol tevoorschijn komt en vervolgens de juiste volgorde aanklikken.

Vanwege de adaptieve werking oefent elke kleuter automatisch op het eigen niveau binnen deze vier spellen. Mochten kleuters meer aan kunnen dan verschijnen er zelfs andere rekenspellen in Rekentuin met moeilijkere opgaven. Zo zien we dat er ook heel wat kleuters al optelsommen maken in de Rekentuin!

Spellen aan en uit zetten
Wilt u zelf bepalen welke spellen er zichtbaar zijn in de tuintjes van de kleuters? Dan kunt u gebruikmaken van de Spelinstelling. Deze vindt u in de backend onder Beheer – spelinstelling. Hiermee houdt u zelf de controle over de spellen die gespeeld kunnen worden in Rekentuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.