Op zaterdag 5 november heeft de Rekentuin een workshop gegeven op de studiedag van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren (NVvW, deze vereniging komt op voor vakspecifieke belangen van wiskundeleraren). De Rekentuin is namelijk ook goed inzetbaar in het Voortgezet Onderwijs (VO). Marthe Straatemeier (CEO Oefenweb.nl) heeft dit op deze dag samen met Monique Seijsener (Mondriaan vmbo met lwoo) gedemonstreerd.

Naast het gebruik van de Rekentuin in het Primair Onderwijs (PO), wordt de Rekentuin ook gebruikt in het Voortgezet Onderwijs (VO), het MBO en het HBO. Doordat de Rekentuin adaptief is, wordt de moeilijkheid van de sommen automatisch aangepast aan de vaardigheid van de leerlingen. Dit maakt de Rekentuin uitdagend voor zowel zwakke als (zeer) goede rekenaars, ongeacht hun leeftijd. De moeilijkheid van de sommen in de Rekentuin loopt per spelletje van heel makkelijk (1 + 1) tot heel moeilijk (bijvoorbeeld 345,93 + 77,077). Het uit het hoofd oplossen van de moeilijkste sommen binnen 20 seconden is zelfs voor volwassenen nog uitdagend. Dit maakt de Rekentuin geschikt voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs.

Zeker met het oog op de komende rekenexamens die in het schoojaar 2013/ 2014 verplicht worden in het VO, kan de Rekentuin goed ingezet worden als oefentool.

Op dit moment werken er ruim 35 middelbare scholen in Nederland met de Rekentuin. Tevens werken er 2 Pabo’s met de Rekentuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.