Vrijdag 30 maart houdt BS Het Spinnewiel een “rekenmarathon” om geld in te zamelen voor Ethiopië. Leerlingen van groep 3 tot en met 8 proberen zoveel mogelijk digitale muntjes te verdienen in de Rekentuin en deze om te zetten in echte euro’s voor Ethiopië.

Het Spinnewiel heeft de gewoonte om tijdens de vastentijd een goed doel uit te kiezen en daar geld voor in te zamelen. Ieder jaar bedenken ze een creatieve manier om de actie vorm te geven.

Dit jaar hebben ze ons benaderd met het idee om een Rekentuin rekenmarathon te houden. Door sommen te maken in de Rekentuin proberen de leerlingen zo veel mogelijk digitale muntjes te verzamelen. Aan ouders, familieleden en andere bekenden wordt gevraagd de digitale muntjes om te ruilen voor euro’s.

Wij vinden dit uiteraard een creatief en mooi idee en zijn erg benieuwd naar het resultaat van deze actie. Vrijdag wordt er van 8.45 uur tot 15.15 uur telkens met 1 klas non stop gerekend in de Rekentuin met het doel om een totaal van 100.000 muntjes te verzamelen. Met een live teller op onze site houden we aanstaande vrijdag bij hoeveel munten de leerlingen van BS Het Spinnewiel al verzameld hebben.

One thought on “Rekentuin Marathon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.