Verslag van Irene den Hartog (leerkracht van BS Het Spinnewiel) over de Rekentuin marathon van vrijdag 30 maart.

Om 8.30 uur zaten alle kinderen van BS Het Spinnewiel klaar in de aula voor de opening van onze marathon. Ze hadden er erg veel zin in. Een aantal kinderen vertelden dat ze er extra voor hadden geoefend. Nadat onze algemeen directeur Jeanette de Heij de eerste som had gemaakt ( zij moest wel tot 2 tellen……), zijn de jongsten gestart. Het ging als een trein. Ieder kwartier werden de deelnemers  gewisseld. Ongeveer om 11.00 uur bereikten we al waar we hoopten te eindigen…bij de 100.000 digitale muntjes!!!

Groep 8 heeft de middag voor hun rekening genomen. Ze hebben de teller rond 15.00 uur op ruim 200.000 muntjes weten te krijgen. En dat was best pittig! Het allerbeste nieuws is wel dat we €1500,- euro met deze actie hebben verdiend voor Ethiopië en daar zijn we apetrots op!!!

Het Rekentuin team heeft de actie met veel plezier gevolgd. We vinden het een mooi initiatief van Het Spinnewiel. Wellicht dat ze andere scholen hebben geïnspireerd om een soortgelijke actie op te zetten?

Wij werken graag mee aan dit soort creatieve ideeën. Met dank aan onze programmeurs is er nu een ‘live teller’ beschikbaar die in de toekomst opnieuw gebruikt kan worden. Wilt u als school ook een Rekentuin marathon organiseren voor bijvoorbeeld een goed doel? Neem dan contact op met info@oefenweb.nl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.