Instructiefilmpjes in Rekentuin

Instructie in RekentuinVol trots kunnen we u melden dat de pilot met instructiefilmpjes van Cédicu is geslaagd. Dit betekent dat de Rekentuingebruikers komend schooljaar gratis toegang hebben tot de instructievideo’s van Laat eens zien! van Cédicu. Middels deze video’s krijgen spelers in verschillende spellen instructie op hun eigen niveau.

Hoe werkt de koppeling tussen Rekentuin en Laat eens zien!?
Spelers krijgen video’s aangeboden op basis van hun score op de spelletjes. Zo krijgt elke speler video’s aangeboden die passen bij zijn of haar niveau, of wellicht iets makkelijker of moeilijker zijn. Op dit moment zijn er video’s beschikbaar voor de spellen tellen, reeksen, getallen, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, klokkijken en breuken+. Er worden bij deze spelletjes alleen video’s aangeboden als er in de afgelopen maand gespeeld is. Zo weten we zeker dat de video’s op dit moment relevant zijn.

Wat ziet de speler in de speelomgeving?
Als er voor een spel interessante instructievideo’s beschikbaar zijn, verschijnt er een videocamera naast het bordje in de tuin. Door te klikken op de videocamera verschijnt er een lijstje met video’s, met de meest relevante video bovenaan. Als er bij een spel drie video’s zijn bekeken, dan verdwijnt die dag de videocamera bij dit spel. Spelers kunnen nog wel video’s van andere spellen bekijken.
Er zijn niet altijd gepaste instructievideo’s beschikbaar. Zo verschijnen er bij spelers die goed zijn in tellen geen tel-video’s, omdat de tel-video’s van Laat eens zien! zich met name richten op kinderen die nog veel moeten leren over tellen.
Om video’s te bekijken hoeven spelers niet te wachten tot de videocamera’s naast de plantjes verschijnen. Ze kunnen ook in hun spelomgeving rechtsboven op het wolkje klikken en vervolgens de filmpjes bekijken die voor hen zijn geselecteerd.

4 thoughts on “Rekentuin koppeling met instructiefilmpjes van Cédicu”

 1. Ans Vrehe schreef:

  Wij werken sinds enkele weken met Rekentuin.
  Het loopt nog niet echt goed omdat de kinderen telkens opnieuw moeten inloggen als ze achter een andere computer/laptop gaan zitten.
  Doen wij iets verkeerd???
  Bedankt voor jullie reactie.

  1. Fenna schreef:

   Beste Ans Vrehe,

   Bedankt voor uw reactie.

   Het klopt inderdaad dat de kinderen steeds opnieuw in moeten loggen. Zij werken allemaal vanuit hun eigen spelomgeving en om te voorkomen dat kinderen in elkaars spelomgeving spelen en daarmee de adaptieve werking van de programma’s misbruiken, moeten kinderen elke keer opnieuw inloggen.

   Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Het Oefenwebteam

 2. Jacqueline Kramer schreef:

  Is er een richtlijn hoeveel opgaven kinderen per week moeten maken om effevtief aan de slag te gaan met rekentuin en voor welke leeftijd zijn hoeveel opgaven gewenst?

  1. Fenna schreef:

   Beste Jacqueline Kramer,

   Bedankt voor uw reactie.

   Als richtlijn geven wij aan 2-3x per week oefenen en ca. 60 opgaven per keer. Dat betekent dat kinderen zes spelletjes moeten maken per oefensessie.

   Met vriendelijke groeten,

   Het Oefenwebteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.