Aan het begin van het nieuwe schooljaar is het belangrijk dat:

een beheerder of ouder ieder kind de juiste groep (leerjaar) geeft waar ze vanaf dit nieuwe schooljaar onder vallen.

Op deze manier worden de resultaten van het kind met de juiste groep vergeleken. Voor scholen is het tevens belangrijk dat ieder kind weer onder de juiste docent valt.

Het afgelopen schooljaar  is ons ook opgevallen dat van veel kinderen de geboortedatum niet klopt. Een juiste geboortedatum is net zo belangrijk voor het vergelijken van kinderen met leeftijdsgenoten. Doordat de Rekentuin data ook geanonimiseerd voor wetenschappelijk onderzoek wordt gebruikt is een verkeerde geboortedatum of groep tevens nadelig voor de onderzoekers die van de data gebruik maken.

Het ophogen van de groepen is een vrij eenvoudig proces dat wordt uitgelegd in onderstaande handleiding en screencast.

In het Tuincentrum onder de menu-optie “Help” vindt u de “Nieuw schooljaar” handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe een kind kan worden toegewezen aan de juiste groep. Via onderstaande links kunt u de handleiding raadplegen en de screencast (film met uitleg) bekijken.

Klik hier voor de handleiding voor beheerders.
Klik hier voor de handleiding voor ouders.
Klik hier voor de screencast voor beheerders.

Als de geboortedata van de kinderen niet overeenkomen met de groepen, dan is dit te zien in het gebruikersoverzicht in het Tuincentrum. Kies hiervoor onder de menu-optie “Beheer” voor “Gebruikers”. Voor elk kind waarvan de geboortedatum niet overeenkomt met de groep wordt de geboortedatum in het rood weergegeven. Dit is voor u een teken dat de groep of de geboortedatum aangepast moet worden. Dit doet u door achter de betreffende leerling op bewerken te klikken. In de handleiding wordt uitgelegd hoe u in één keer de groep van alle leerlingen kunt ophogen.

2 thoughts on “Rekentuin klaarmaken voor nieuwe schooljaar”

 1. clementien schreef:

  war kan ik BEHEER vinden in het menu???

  1. marlijn schreef:

   Beste Clementien,

   Het tabblad ‘Beheer’ vindt u in het Tuincentrum. Wanneer u met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord inlogt via Rekentuin.nl komt u in het Tuincentrum terecht. Hier kunt u de gegevens van uw kinderen beheren en de resultaten bekijken. Ik hoop u hiermee voldoende geholpen te hebben.

   Vriendelijke groet,

   Marlijn Bouwman
   beheer@rekentuin.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.