Nieuw in Rekentuin: Kangoeroespel met speelse wiskunde

Vanaf dit schooljaar kunnen kinderen het spel Kangoeroe spelen. Het Kangoeroespel heeft als doel de kinderen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn. Als kinderen een voldoende niveau op optellen en aftrekken hebben, kunnen zij het spel vinden in de Bonustuin. Door ons adaptieve systeem, krijgt ieder kind wiskundeopgaven op zijn of haar eigen niveau.

Kangoeroe

Het spel bestaat uit opgaven van de W4Kangoeroewedstrijd. Dit is een jaarlijks terugkerende reken- en wiskundewedstrijd die gehouden wordt op basis- en middelbare scholen. Met ruim 100.000 deelnemers (op 1750 scholen) is het daarmee de grootste van Nederland en van de wereld! Elk jaar proberen leerlingen van groep 3 t/m 6 vwo de leuke, speelse en uitdagende wiskundige puzzels op te lossen, ieder op z’n eigen niveau! Kinderen kunnen individueel of in een duo meedoen. Iedereen die meegedaan heeft krijgt een certificaat en een aandenken. Verder zijn er mooie prijzen te winnen.

De volgende W4Kangoeroewedstrijd is op donderdag 20 maart 2014. Deelnemen gebeurt via school, met minimaal tien deelnemers. Iedere basisschool krijgt begin december een e-mail met vooraankondiging van de wedstrijd en in januari een informatiepakket. Opgeven kan tot en met 28 februari. Gaat u voor meer informatie naar de website of mail naar info@w4kangoeroe.nl.

5 thoughts on “Rekentuin is uitgebreid met Kangoeroespel”

 1. Bernard schreef:

  Waarom kan een kind niet thuis met de rekentuin en taalzee aan het werk???

  1. vera schreef:

   Beste Bernard,

   Als een kind van zijn school inloggegevens heeft gekregen, dan kan hij hier ook thuis mee aan de slag. Met de inloggegevens kan ingelogd worden op onze website, app.rekentuin.nl, waarna er gewoon in de Tuin gewerkt kan worden.
   Hopelijk lukt het zo!

   Vriendelijke groet,

   Vera van der Molen
   Oefenweb.nl

 2. jesse schreef:

  ik heb geen slowmix. hoe kan dat

  1. marlijn schreef:

   Beste Jesse,

   Slowmix staat standaard niet in de tuin van spelers. Jouw ouders of jouw leerkracht (afhankelijk van wie je het Rekentuin abonnement hebt gekregen) kunnen dit plantje voor jou in de tuin zetten. Dit kun je niet zelf doen.

   Vriendelijke groet,

   Marlijn Bouwman
   Oefenweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.