Met ingang van schooljaar 2013/2014 wordt aan het eindexamen voortgezet onderwijs een taal- en een rekentoets toegevoegd. Ter voorbereiding op die rekentoets zijn veel scholen op zoek naar nieuwe lesmethoden en oefenprogramma’s. Het Lentiz College in Maasland is een van deze scholen.  Zij hebben gekozen voor ons programma: de Rekentuin.

Onlangs is er voor Leraar24.nl een film gemaakt over het gebruik van de Rekentuin op de VMBO school Lentiz Maaslandcollege. In het filmpje kunt u zien hoe het Lentiz College de Rekentuin inzet en wat hun eerste bevindingen zijn over ons oefenprogramma.

Rekentuin geschikt voor het VO

De Rekentuin kan naast het Primair Onderwijs ook prima in het Voortgezet Onderwijs gebruikt worden. Doordat de Rekentuin adaptief is, wordt de moeilijkheid van de sommen automatisch aangepast aan de vaardigheid van de leerlingen. Dit maakt de Rekentuin uitdagend voor zowel zwakke als (zeer) goede rekenaars, ongeacht hun leeftijd.

Daarnaast loopt de moeilijkheid van de sommen in de Rekentuin per spelletje van heel makkelijk tot heel moeilijk. Het uit het hoofd oplossen van de moeilijkste sommen binnen 20 seconden is zelfs voor volwassenen nog uitdagend. Dit moeilijkheidsniveau en de adaptieve werking maken de Rekentuin dus ook geschikt voor het VO en zelfs voor het MBO en HO.

Rekentuin is als web based adaptief oefenprogramma interessant voor leerlingen maar als oefen-volgsysteem is het even interessant voor leerkrachten. De speelgegevens worden in de Rekentuin automatisch geanalyseerd en teruggekoppeld naar de leerkracht. Hiermee biedt de Rekentuin leerkrachten gedetailleerde informatie over de rekenontwikkeling van leerlingen en hun sterke en zwakke punten. Op basis van deze informatie kunnen leerkrachten hun instructie beter afstemmen op individueel en groepsniveau.

2 thoughts on “Rekentuin in het VO”

 1. marga van langen schreef:

  Ik werk elke week met 2 Egyptische basisschoolkinderen. Kan ik tijdens die uren en de uren dat zij thuis zijn ook beschikken over de taal- en de rekentuin?

  1. marlijn schreef:

   Beste Marga van Langen,

   Bedankt voor uw mail. De Rekentuin is ook aan te schaffen door particulieren. Via onze website kunt u via de button inschrijven u aanmelden voor bijvoorbeeld 2 accounts welke u kunt gebruiken voor de 2 Egyptische basisschoolkinderen.

   Ik hoop u hiermee voldoende geholpen te hebben.
   Vriendelijke groet,

   Marlijn Bouwman
   beheer@oefenweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.