Na het succes van de Rekentuin in Nederland lanceert Oefenweb.nl vanaf juni 2010 een Engelstalige versie van de Rekentuin: MathsGarden.com. Engelstalige kinderen kunnen nu ook zowel op school als thuis spelenderwijs, op hun eigen niveau, rekensommen oefenen. Vanwege de lancering van Maths Garden geven we het startschot voor de
Rekentuin fotowedstrijd.

De rekentuin gaat internationaal

We hebben zelf al een aantal foto’s met de Rekentuin gieter op de website gezet waarmee je kunt zien dat de Rekentuin na Nederland en België nu ook beschikbaar is in landen als Engeland en Amerika. Wij zijn benieuwd waar de Rekentuin nog meer wordt gebruikt. Stuur ons jouw leukste Rekentuin foto en wie weet win jij één van onze Rekentuin prijzen.

<!–more Klik hier voor meer informatie over de Rekentuin fotowedstrijd en de lancering van Maths Garden.–>

De Rekentuin fotowedstrijd

De rekentuin op Schiphol

Stuur ons je leukste of mooiste Rekentuin foto en wie weet ben jij één van de prijswinnaars. Dit mag de meest gekke foto zijn, een foto met een (Rekentuin) gieter in de klas, een vakantiefoto of gewoon bij jou in de tuin… Je bent helemaal vrij om te bepalen wat er op de foto staat zolang het maar wel iets met de Rekentuin te maken heeft.

De drie kinderen met de leukste of beste Rekentuin foto, winnen een leuke en originele Rekentuin prijs! Daarnaast plaatsen we de ingezonden foto’s op de Rekentuin website.

Je kunt de foto sturen naar info@rekentuin.nl. Vermeld hierbij je naam, leeftijd en waarom je voor deze foto hebt gekozen.

Van Rekentuin naar Maths Garden

De Rekentuin is ontwikkeld door de programmagroep Psychologische Methodenleer van prof. dr. Han van der Maas aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en heeft twee jaar gedraaid als onderzoeksproject. Ruim één jaar geleden is de Rekentuin voor zowel scholen als individuele gebruikers op de markt gebracht door Oefenweb.nl, een spin-off bedrijf van de UvA. Op dit moment worden in de Rekentuin zo’n 50.000 rekenvragen per dag beantwoord.

Na een succesvol eerste jaar lanceert Oefenweb.nl Maths Garden, een Engelstalige versie van de Rekentuin. Maths Garden kan gebruikt worden door Engelstalige scholen, remedial teachers en Engelstalige families. Ter gelegenheid van de lancering van Maths Garden stelt Oefenweb.nl tevens een onderdeel van Maths Garden gratis beschikbaar aan e-Learning for Kids, een wereldwijde non-profitorganisatie voor leerplezier en gratis onderwijs voor onder andere derdewereldlanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.