Tussen de oefenstof van Rekentuin en de instructievideo’s van Laat eens zien! hebben Oefenweb.nl en Cédicu een koppeling gerealiseerd. Deze koppeling is automatisch beschikbaar voor scholen en families die op beide producten een abonnement hebben.

Laat eens zien! is een online leeromgeving ontwikkeld voor het basisonderwijs. In Laat eens zien! is de complete leerlijn rekenen vertaald naar instructievideo’s en instructieanimaties voor groep 1 t/m 8.

Leerlingen van scholen die ook een abonnement hebben op Laat eens zien! krijgen nu binnen de Rekentuin automatisch instructievideo’s aangeboden die aansluiten bij de oefenstof. Vanwege de adaptieve werking van de Rekentuin wordt het aanbod van instructievideo’s automatisch aangepast aan de vaardigheid van de leerling. Door deze koppeling zijn scholen er niet alleen van verzekerd dat leerlingen oefenen op hun eigen niveau, maar ook dat elke leerling passende instructie krijgt aangeboden.

Hoe werkt de koppeling tussen Rekentuin en Laat eens zien!?

Leerlingen van scholen die een abonnement hebben op Laat eens zien!, hebben binnen de Rekentuin direct toegang tot geschikte instructievideo’s. Zij zien een wolkje bij een bordje in de tuin als er geschikte instructievideo’s voor dat domein beschikbaar zijn. Als een leerling hierop klikt komt hij/zij direct bij een playlist van video’s van Laat eens zien! voor dat domein. De meest relevante video’s voor een leerling staan bovenaan. Na het bekijken van 1 filmpje blijft het wolkje soms nog zichtbaar in de tuin van de kinderen. Dit komt omdat er nog meer filmpjes zijn die ook goed zijn om eens te bekijken. We raden aan om kinderen te adviseren telkens 1 filmpje te bekijken en dan weer sommen te maken.

De filmpjes zijn ook te benaderen door op de wolk in de minimap te klikken. Hier vind je een overzicht van alle domeinen waarvoor geschikte instructievideo’s beschikbaar zijn. Leerkrachten zien de filmpjes overigens niet in hun docententuin in het Tuincentrum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.