In samenwerking met symbaloo hebben we een rekenpagina aangemaakt voor het onderwijs. Deze rekenpagina is een volledig overzicht van websites met oefeningen, lesmateriaal en lesmethoden voor het vak rekenen in het onderwijs. De pagina is dan ook zeer geschikt voor leerkrachten om te gebruiken als startpagina.


Symbaloo is een site waarmee je eenvoudig je eigen startpagina kunt aanmaken met je favoriete sites. Een Symbaloo pagina is een verzameling van blokjes met links of nieuwsbronnen. Ze hebben al een verzameling van blokjes waar je uit kunt kiezen maar je kunt ze ook zelf aanmaken.

Onze pagina vind je door te zoeken naar pagina’s op de website symbaloo.com en ‘rekenen’ of ‘rekentuin’ in te typen. De pagina is genaamd ‘rekenen’ en bevat de volgende omschrijving: “Een compleet overzicht van websites met oefeningen, lesmateriaal en lesmethoden voor het vak rekenen in het onderwijs”. Voeg deze pagina toe aan je Symbaloo Gallery en er verschijnt een nieuw tabblad ‘rekenen’ waar je alle rekentools voor het onderwijs kunt vinden.

Onze rekenpagina is tevens te vinden als blokje, genaamd: ‘rekentools’. Dit blokje kun je toevoegen aan je startpagina en dit geeft je een directe verwijzing naar onze rekenpagina.

Een groot pluspunt van Symbaloo is dat je pagina’s die gemaakt zijn door andere symbaloo gebruikers, kunt gebruiken als je eigen pagina. Zo zijn er al verschillende Symbaloo pagina’s aangemaakt die interessant zijn voor mensen uit het onderwijs. Een voorbeeld is het Digibordmenu. Dit is een pagina met allemaal informatie en programma’s voor digibordgebruikers. Onze rekenpagina bevat tevens een verwijzing naar de rekenpagina behorend bij het digibordmenu (overzicht van alle rekentools die geschikt zijn voor het digibord).

We horen graag wat je van de pagina vindt. Laat het ons ook weten als je nog tips hebt of websites wilt laten toevoegen. Klik hier voor meer uitleg over Symbaloo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.