passend oefenmateriaal

Passend oefenmateriaal

Rekentuin sluit dankzij de unieke adaptieve technologie en de spelinstelling perfect aan bij passend onderwijs. Voor iedere speler zijn er opgaven op niveau en is er een speelomgeving op maat.

Adaptief systeem
Rekentuin maakt gebruik van een uniek adaptief systeem, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Dit systeem zorgt ervoor dat een speler altijd opgaven op zijn eigen niveau krijgt aangeboden. Worden er veel goede opgaven gemaakt, dan stijgt het niveau. Worden er weer meer foute antwoorden gegeven, dan past het systeem de opgaven weer aan. Zo zoekt ons systeem altijd naar passend oefenmateriaal voor iedere speler. Zelf het niveau aanpassen is dus niet nodig!

Speelomgeving op maat
De spellen in Rekentuin kennen een afhankelijkheid van elkaar. Zodra de score voor het ene spel voldoende is, komt er een nieuw spel bij. Het kan dus voorkomen dat een speler een spel in zijn spelomgeving heeft waar hij met de lesstof nog niet aan toe is. Dit kunt u als ouder of docent omzeilen door de spelinstelling te gebruiken.

De spelinstelling vindt u in de backend onder Beheer – Spelinstelling. Hier kunt u aangeven welke spellen zichtbaar zijn in de basis- of bonusomgeving en welke spellen uitgeschakeld moeten worden. U kunt deze spelinstelling ook gebruiken om focus te leggen op enkele domeinen of om huiswerk op te geven. Zo houdt u zelf de controle over wat spelers oefenen in Rekentuin.

Met het uitschakelen van de spellen blijven alle gegevens behouden. Zodra het spel weer ingeschakeld wordt, gaat de speler door waar hij gebleven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.