Online tafels oefenen in Rekentuin

Tafeltjes oefenen in Rekentuin

Voor iedereen die al eens heeft gevraagd om een Rekentuinspel voor het online oefenen van de tafels hebben we een verrassing! We hebben op jullie verzoek het spel Tafels gelanceerd! Met Tafels kunnen kinderen nu online tafels oefenen op tijd en wordt het automatiseren van tafelsommen leuker en uitdagender.

In Tafels oefenen spelers de tafels 1 t/m 10. De verschillende tafelsommen worden per speler op het eigen niveau aangeboden met een variërende tijdslimiet van 5, 10, 15 of 20 seconden, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de opgave. Een speler kan dus binnen het spel van de tafel van 2 naar de tafel van 9 gaan en van 20 seconden per opgave naar 5 seconde per opgave. Zo willen we spelers nóg meer uitdagen in het automatiseren van de tafelsommen en leren ze tafeltjes oefenen op snelheid.

Tafels staat standaard in de bonusomgeving. Spelers hebben toegang tot het Tafelspel als in de basisomgeving het Vermenigvuldigenspel verschijnt. Wilt u Tafels in de basisomgeving zetten? Dit kunt u instellen via de spelinstelling.

4 thoughts on “Tafels oefenen in Rekentuin”

 1. Nancy en Aiden schreef:

  Leuk!

  We hebben er al naar gezocht, maar het staat nog niet in rekentuinen (ook niet in de bonus tuin). Wanneer wordt het gelanceerd?

  Hartelijke groeten,
  Nancy en Aiden

  1. fenna schreef:

   Beste Nancy van Aiden,

   Wat leuk dat u zo enthousiast bent. Het klopt dat het spel nog niet zichtbaar is in Rekentuin. We verwachten het spel een dezer weken te lanceren, dus houd de tuin goed in de gaten!

   Met vriendelijke groeten,

   Fenna Castricum
   info@oefenweb.nl

 2. Elisabeth schreef:

  Wat is het verschil tussen het spel ‘tafels’ en het spel ‘vermenigvuldigen’? Is er ook een spel waarbij het inzicht in tafels wordt geoefend? Dus, je ziet een plaatje van 3 vaasjes en in elke vaas zitten 5 bloemen. Dan is dus de keersom 3 x 5.

  1. Fenna schreef:

   Beste Elisabeth,

   Bedankt voor uw vraag.

   In het spel ‘Tafels’ worden alleen de tafels 1 t/m 10 geoefend. In het spel ‘vermenigvuldigen’ komen ook moeilijkere sommen voor.
   We hebben geen spel dat het inzicht in tafels oefent. We hebben hier over nagedacht, maar voorlopig zal dit er niet komen. We willen ons nu eerst focussen op nieuwe spellen en andere domeinen.

   Met vriendelijke groeten,

   Het Oefenwebteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.