Obama speech

Afgelopen woensdag heeft Barack Obama een live interview gegeven op de netwerksite Facebook. De voornaamste insteek was de verdediging van zijn bezuinigingsplannen maar wat ons meteen opviel was zijn volgende uitspraak over de verbetering van het onderwijs:

“The other thing is good data so that there’s a constant feedback, not just a bunch of standardized tests that go into a drawer or that people may game in order not to get penalized.”

Voor de ontwikkeling van de Rekentuin maken we gebruik van inzichten die uit wetenschappelijk onderzoek zijn ontstaan. Zo wordt gebruik gemaakt van een nieuwe manier van computer adaptief testen om elk kind sommen aan te bieden op zijn of haar eigen niveau.

“real good data that you can present to the teacher while they’re still teaching that child and say, you know what, this child is falling behind in math; here are some ways to do it, to improve their performance.”

We gebruiken de verzamelde data in het tuincentrum om leerkrachten inzicht te geven in de ontwikkeling van hun leerlingen. En we bieden met behulp van de nachtmerries en droomsommen zicht op de probleemgebieden van individuele leerlingen.

We zijn het dan ook helemaal met Obama eens. De volledige transcriptie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.