Deze laatste week van januari stond voor Oefenweb.nl volledig in het teken van de NOT 2011. Maandag de Rekentuin-stand opbouwen en onze apparatuur testen. Hoe groener en fleuriger de stand, hoe beter. Dinsdag tot en met zaterdag met ons hele team in de stand aanwezig om bezoekers te woord te staan. Zaterdagavond, na een laatste en zeer drukke dag, direct de stand weer afbouwen en alles opruimen.

We dachten dat we het in ons standje van 9 vierkante meter wel met twee collega’s per dag zouden redden. Dinsdagochtend bleek echter meteen dat we met drie personen soms nog mensen tekort kwamen om alle vragen over de Rekentuin te beantwoorden. Dus er werd een nieuwe planning gemaakt en ons hele team, van programmeur tot directeur, is meerdere dagen aanwezig geweest in de stand.

We zijn compleet overweldigd door alle aandacht en interesse voor de Rekentuin. We hebben bijna alleen maar enthousiaste reacties mogen ontvangen. Daarnaast hebben we zeer veel leuke gesprekken gehad met mensen die werkzaam zijn in en voor het onderwijs. Gelukkig hebben we zelf ook nog over de beurs kunnen lopen, waardoor we een aantal interessante bedrijven en organisaties hebben leren kennen en kennis hebben kunnen maken met enthousiaste mensen uit het werkveld.

Ondanks dat het een vermoeiende week is geweest, heeft het ons enorm veel energie gegeven om ons werk voor de Rekentuin voort te zetten. Door dit soort ontmoetingen met onze gebruikers en mensen in het onderwijs beseffen we des te meer hoe waardevol en vernieuwend de Rekentuin is. Een web based adaptief oefen-volgsysteem als de Rekentuin is de toekomst voor het onderwijs. Aan ons de taak om het bestaan van de Rekentuin bij iedereen bekend te maken en het programma aan alle eisen en wensen te laten voldoen. De komende weken gaan we dan ook weer hard aan de slag met het verder ontwikkelen en uitbreiden van de Rekentuin, het afronden van het nieuwe spel: ‘Klokkijken’ en het opzetten van de Taaltuin en de Statistiektuin. U kunt onze vorderingen volgen in deze blog of op de Oefenweb.nl site.

2 thoughts on “NOT: een groot succes”

  1. Eelco Groothuizen schreef:

    Gezellig om even met jullie te kletsen en bedankt voor de zonnebloemen voor in de tuin!

    Groeten Eelco

  2. Klaas schreef:

    Goed te lezen dat het zo druk was, wij hebben op onze stand ook veel goeds gehoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.