Het begin van het nieuwe schooljaar kan het Rekentuinteam niet zomaar voorbij laten gaan. Tijdens de vakantie hebben we hard gewerkt aan een nieuw spel. Deze wilden we heel graag tijdens het nieuwe schooljaar aan de Rekentuin toevoegen. En het is gelukt! De Rekentuin heeft een nieuw spel: KLOKKIJKEN.

Dit spel had voor ons prioriteit aangezien er de meeste vraag naar was. Het was gewoon tijd voor klokkijken! Vooral vanuit de scholen werd er vaak gevraagd of we klokkijken wilden toevoegen.

In het spel leren kinderen klokkijken met een wijzerklok, een digitale klok en tekstueel. Daarnaast zijn er ook opgaven waarin naar het tijdsverschil wordt gevraagd. Dit zijn vragen als: “Hoeveel tijd is er voorbij?”, “Je gaat met de trein, hoe laat kom je aan?” & “Hoe laat is de trein vertrokken?”.

Zoals jullie bij de Rekentuin gewend zijn worden de klokkijk opgaven adaptief aangeboden. Ieder kind krijgt dus klokkijk opgaven op zijn of haar eigen niveau. Lees hier de uitleg bij de Klokkijktaak. We wensen jullie alvast veel plezier met dit nieuwe spel!

Kinderen kunnen de Klokkijktaak bij de ‘Standaard’-tuininstelling vinden in de Bonustuin en bij de ‘Alternatieve’-tuininstelling in de Basistuin. De kinderen dienen eerst een minimaal niveau te behalen op de spellen Optellen en Tellen voordat Klokkijken beschikbaar wordt. Bij een ‘Aangepaste’-tuininstelling wordt de Klokkijktaak niet weergegeven zodat u zelf kunt bepalen of en waar u het spel wilt weergeven. Hoe u deze instellingen kunt wijzigen leest u in deze handleidingen:

Zo kunt u bijvoorbeeld ook zelf bepalen of het nieuwe spel Klokkijken in de Basis- of in de Bonustuin komt.

  

Om ruimte te maken voor de Klokkijktaak hebben we de Balanstaak uitgezet. Daarnaast worden er voorlopig ook geen pilot taalspelletjes meer getoond in de Rekentuin, zodat de Rekentuin zich volledig richt op het oefenen van rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.