7_Geldspel9Nu ook met geld oefenen in Rekentuin

Goed nieuws voor Rekentuingebruikers! Sinds deze week hebben alle Rekentuinspelers toegang tot een nieuw spel: Geld. In dit spel oefenen kinderen met munten en biljetten. Het geldspel bevat ruim 2300 rekenopgaven. De vraagtypen zijn zeer divers en dekken veel aspecten van het rekenen met geld. Door deze uiteenlopende onderwerpen blijft het spel afwisselend en uitdagend. Zo moeten spelers bijvoorbeeld een bepaald geldbedrag samenstellen met muntjes en biljetten, de juiste prijs van een product schatten of uitrekenen hoeveel ze nog moeten sparen als ze al €12,50 hebben en een boek van €18,- willen kopen.

Het geldspel staat standaard in de basistuin en verschijnt tegelijk met het spel optellen. Geld is het 19e rekenspel uit Rekentuin. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle spellen van Rekentuin.

Maakt u gebruik van een aangepaste spelinstelling of wilt u het geldspel eerder laten verschijnen? Dan kunt u het spel met de spelinstelling verplaatsen of uitzetten. Voor het geldspel moeten kinderen wel een klein beetje kunnen lezen, dus houd daar rekening mee met het aan- of uitzetten van het spel.                                              

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.