Hoe houdt u spelers gemotiveerd om aan de slag te gaan met Rekentuin? Denk eens aan doelen stellen. We geven u graag een aantal tips om spelen met Rekentuin te stimuleren. Want uit ervaring weten we dat gemotiveerde spelers vaker uit zichzelf inloggen.

Doelen stellen
Doelen stellen motiveert en stimuleert spelers om vaker in te loggen. Het is vaak een stok achter de deur. Enkele voorbeelden van doelen stellen:

1. Frequent oefenen
Stel als doel dat iedereen minimaal 60 opgaven per week maakt. Wanneer leerlingen een spel spelen krijgen ze altijd een reeks van vijftien opgaven aangeboden. Met bovenstaand doel moeten ze dus elke week minimaal vier Rekentuinspellen spelen en vier Taalzeespellen. 60 opgaven staat gelijk aan zo’n 25 minuten oefenen. Op deze manier wordt voor uw leerlingen exact duidelijk wat er van ze wordt verwacht. U kunt dit voor uw klas controleren in de backend onder Resultaten – Opgaven gemaakt.

2. Specifiek oefenenspelinstelling
Bepaal per leerling of per klas welke spellen gespeeld kunnen worden in de basis- en bonusomgeving. Dit kunt u in de backend doen onder Beheer – Spelinstelling. Zo oefenen leerlingen voornamelijk de volgens u noodzakelijke domeinen.

Meer tips over doelen stellen leest u hier.

Motiveren
Naast doelen stellen zijn er nog andere manieren om spelers te motiveren. Denk eens aan:

1. Maandtoppers
Laat per week of per maand weten welke leerling de meeste opgaven heeft gemaakt. Op deze manier beloont u inzet en heeft iedere leerling evenveel kans om een Taalzee of Rekentuin maandtopper te zijn. U kunt het aantal gemaakte opgaven controleren in de backend onder Resultaten – Opgaven gemaakt.

2. Wie is miljonair?zakgeld
Vergelijk het totaal aantal munten van leerlingen en bepaal per maand wie de ‘rijkste speler’ is. Leerlingen kunnen hun muntenaantal zelf terugvinden in hun spelomgeving. U kunt het totaal vinden door in de resultaten te klikken op ‘bekijken’ achter de naam van uw leerling en vervolgens op gebruiker gegevens te klikken. Doordat munten enkel gerelateerd zijn aan inzet, beloont u inzet en staat het los van het niveau van uw leerlingen. Zo kan iedere leerling de ‘rijkste speler’ worden, een zwakke leerling die meer oefent is ‘rijker’ dan een goede leerling die minder vaak oefent.

Lees meer motivatietips.

Heeft u zelf nog een leuk doel of motivatietip? Laat dan een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.