Via deze blog willen we jullie ook op de hoogte houden van de onderwijsontwikkelingen en bijzondere organisaties en initiatieven voor het onderwijs. Deze week introduceren we: MaxClass.

MaxClass is een gratis communicatieplatform voor leerlingen, ouders en school. Het maakt het eenvoudig voor scholen om contact te houden met de gehele klas, het helpt ouders om elkaar beter te leren kennen en biedt hen de mogelijkheid om makkelijker te communiceren met de school en om betrokken te blijven. MaxClass is een privé sociaal netwerk waar iedereen op school en thuis profijt van heeft.

Met functies als gemakkelijke en veilige groepsvorming, online opslag, prikbordberichten (posts), online agenda, mailberichten aan groepen (bijvoorbeeld ‘alle ouders’ ) of individuen, discussie, nieuws en meer biedt MaxClass een krachtige oplossing omgeving voor leerling, ouder en leerkracht. In de nabije toekomst zal hier een ‘school’ module op volgen en functies zoals foto’s delen, chat (voor de klas) en meer.

MaxClass biedt in het algemeen een paar belangrijke voordelen voor het onderwijs en voor ouders en leerlingen thuis. Het is een veilige omgeving die aansluit bij de behoefte om de mediawijsheid van leerlingen en scholen in stappen te kunnen ontwikkelen. Hiernaast ondersteunt het de brede behoefte om ouderparticipatie te stimuleren. Hierbij wordt gedacht aan een makkelijkere communicatie van ouders onderling waarmee de sociale cohesie in en rond de school wordt bevorderd, naast een beter communicatie tussen leerkracht en ouder.

MaxClass biedt tenslotte ook binnen het onderwijs zelf een praktische set gereedschappen om te communiceren met de leerlingen en ouders over zaken zoals huiswerk, praktische afspraken (uitjes, hulp op school), tienminutengesprekken en dergelijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.