Afgelopen zaterdag hebben wij vanuit de Rekentuin een Masterclass gegeven tijdens de Leonardo Conferentie. Deze Conferentie is bedoeld voor leerkrachten/docenten, coördinatoren, directieleden/management en bestuurders die werken met hoogbegaafde leerlingen. De conferentie is georganiseerd door de Leonardo Stichting.

De Leonardo Stichting houdt zich bezig met het realiseren en faciliteren van passend onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen, zodat zij zich in een uitdagende leeromgeving in eigen tempo en op eigen niveau kunnen ontwikkelen. 

Doordat de Rekentuin adaptief is, wordt de moeilijkheid van de sommen automatisch aangepast aan de vaardigheid van de leerlingen. Dit maakt de Rekentuin uitdagend voor zowel zwakke als (zeer) goede rekenaars, ongeacht hun leeftijd. De moeilijkheid van de sommen in de Rekentuin loopt per spelletje van heel makkelijk (1 + 1) tot heel moeilijk (bijvoorbeeld 345,93 + 77,077). Het uit het hoofd oplossen van de moeilijkste sommen binnen 20 seconden is zelfs voor volwassenen nog uitdagend. Vandaar dat de Rekentuin ook een geschikt programma is voor hoogbegaafde leerlingen.

Tijdens de Masterclass hebben we meer verteld over de computer adaptieve werking van de Rekentuin en de belangrijkste ideeën achter de Rekentuin. We vonden het leuk om te merken dat er veel interesse was voor het programma en dat er veel vragen werden gesteld. Hierdoor werd het een zeer interactieve bijeenkomst.

Wanneer er nog vragen zijn over het gebruik van de Rekentuin door hoogbegaafde leerlingen kunt u mailen naar beheer@rekentuin.nl. Via deze blog willen we Natasja Vranken en Jur Marringa van de leonardo Stichting bedanken voor de organisatie en opzet van de conferentie en de mogelijkheid om de Rekentuin Masterclass te verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.