In de Wereld Draait Door van 26 maart zijn opiniepeiler Maurice de Hond en Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher uitgenodigd om te praten over de iPad school. 

Maurice de Hond heeft o.a. het initiatief genomen voor het plan om de Steve Jobsschool op te richten. Lodewijk Asscher staat er positief tegenover. Hij geeft aan dat het plan past in een Amsterdamse traditie. Zo noemt hij de de Universiteit van Amsterdam met de Rekentuin als voorbeeld. Hij vindt de Rekentuin een geweldige game waarmee kinderen het rekenen kunnen oefenen. In onderstaand filmpje is het gesprek met Mathijs van Nieuwkerk te bekijken.

Vier initiatiefnemers, onder wie Maurice de Hond, vinden dat er basisscholen moeten komen die sterk inspelen op het bestaan van de iPad. In bijgevoegde link kunt u het onderwijsconcept voor de Steve Jobsschool inlezen. In dit plan worden Rekentuin en Taalzee genoemd als voorbeelden van digitale leermiddelen die gebruikt kunnen worden binnen de Steve Jobsschool. Onderwijs voor een nieuwe tijd1.

Meer informatie is te vinden op 04nt.nl

One thought on “Lodewijk Asscher prijst Rekentuin!”

  1. Eelco Groothuizen schreef:

    Kent Maurice de Hond de Rekentuin eigenlijk wel? Zo’n mooi programma.. echt ideaal voor een digitale school! Groetjes Eelco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.