In het begin van het nieuwe schooljaar is het belangrijk om Rekentuin en Taalzee klaar te maken voor nieuwe leerlingen. Hiervoor zijn vrijgekomen accounts nodig van leerlingen die Rekentuin en/of Taalzee niet meer gebruiken of van schoolverlaters. In deze blog leggen we kort uit hoe u deze leerlingen uit Rekentuin en Taalzee kunt verwijderen.

Allereerst dient u de schoolverlaters uit de klas te zetten.

  •  Klik in het menu op Beheer. Er verschijnt nu een rolmenu. Kies in dit rolmenu voor Spelers Toewijzen.
  • Achter Schoolklas is een venster geplaatst met een rolmenu. Als u op de pijl klikt, verschijnen alle schoolklassen die u heeft aangemaakt. Kies eerst een schoolklas in het rolmenu achter Schoolklas, bijvoorbeeld groep 8.
  • Vervolgens ziet u in het venster Spelers in de Klas welke leerlingen op dit moment aan deze klas zijn gekoppeld.
  • Als u leerlingen ziet die niet (meer) in deze klas horen, doe dan het volgende: Klik in het venster Spelers in de Klas op de leerling die verkeerd staat. Door nu op de knop < Uit de Klas te klikken koppelt u de speler los. Zo plaatst u spelers die van school zijn afgegaan of gebruikers die om een andere reden geen gebruik meer maken van de Rekentuin uit de klas.

Vervolgens dient u de leerlingen te deactiveren

  • Kies hiervoor in het rolmenu Beheer voor de optie Deactiveren. U krijgt nu het venster Deactiveren te zien. Via het rolmenu achter Rol geeft u aan welk soort gebruikers u wilt deactiveren, bijvoorbeeld spelers. Vervolgens klikt u in het Gebruikersvenster de namen van de gebruikers aan die u wilt deactiveren. Klik vervolgens op Deactiveren.
  • Let op! Spelers die nog aan een klas zijn gekoppeld kunt u niet deactiveren. Koppel deze spelers eerst los, zie hierboven.

Tip 1: Als u de CTRL-toets (voor apple-gebruikers de CMD-toets) ingedrukt houdt terwijl u gebruikers aanklikt kunt u meerdere gebruikers tegelijkertijd selecteren.

Tip 2: Als u de SHIFT-toets ingedrukt houdt en een gebruiker en vervolgens nog een gebruiker verderop in de lijst aanklikt, selecteert u ook alle gebruikers die ertussenin staan.

Deze informatie kunt u overigens ook vinden onder de Help knop in de Backend. Hier vindt u verschillende handleidingen waaronder de handleiding: Nieuw Schooljaar. In deze handleiding staat bovenstaande informatie omschreven inclusief screenshots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.