Kan ik een leerlingen uit groep 7 met een rekenachterstand beter in groep 5 plaatsen in de Rekentuin?

Nee, het is belangrijk dat de kinderen in de Rekentuin in hun daadwerkelijke groep worden ingedeeld. Op deze manier worden de resultaten van het kind ook met de juiste groep vergeleken. Daarnaast houdt u ook het juiste overzicht van alle kinderen uit uw klas en is de leerling altijd aan de juiste docent gekoppeld. Doordat de Rekentuin data ook geanonimiseerd voor wetenschappelijk onderzoek wordt gebruikt is een verkeerde groep tevens nadelig voor de onderzoekers die van de data gebruik maken.

Door de adaptieve werking van de Rekentuin heeft dit geen negatieve gevolgen voor een leerling die bijvoorbeeld onder zijn groepsniveau rekent. De moeilijkheid van de sommen past zich namelijk automatisch aan, aan de vaardigheid van het kind. U hoeft dus niet een kind in een andere groep in te delen op basis van zijn niveau.

Bij de eerste keer spelen in de Rekentuin zal het programma even moeten zoeken wat het juiste niveau is van het kind. Als een kind foute antwoorden geeft, zullen er vanzelf makkelijkere sommen worden aangeboden. Het programma heeft over het algemeen zo’n 15 sommen per rekendomein nodig om het juiste niveau van een kind vast te stellen.

Vindt u dat het moeilijkheidsniveau van uw leerling niet snel genoeg daalt naar het juiste niveau? Stel de sommen in de tuin van het kind in op ‘makkelijk’ (klik op het icoontje) en geef vervolgens een aantal snelle foute antwoorden en de sommen zullen snel makkelijker worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.