Rekentuin heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De eerste koppeling van de Rekentuin met instructie is een feit. Oefenweb.nl en Cédicu hebben een koppeling gerealiseerd tussen de oefenstof van Rekentuin en de instructievideo’s van Laat eens zien!. Sinds vorige week is de koppeling automatisch beschikbaar voor scholen en families die op beide producten een abonnement hebben.

Laat eens zien! is een online leeromgeving ontwikkeld voor het basisonderwijs. In Laat eens zien! is de complete leerlijn rekenen vertaald naar instructievideo’s en instructieanimaties voor groep 1 t/m 8.

Leerlingen van scholen die ook een abonnement hebben op Laat eens zien! krijgen nu binnen de Rekentuin automatisch instructievideo’s aangeboden die aansluiten bij de oefenstof. Vanwege de adaptieve werking van de Rekentuin wordt het aanbod van instructievideo’s automatisch aangepast aan de vaardigheid van de leerling. Door deze koppeling zijn scholen er niet alleen van verzekerd dat leerlingen oefenen op hun eigen niveau, maar ook dat elke leerling passende instructie krijgt aangeboden.

Hoe werkt de koppeling tussen Rekentuin en Laat eens zien?

Leerlingen van scholen die een abonnement hebben op Laat eens zien! hebben binnen de Rekentuin direct toegang tot geschikte instructievideo’s. Zij zien een wolkje bij een bordje in de tuin als er geschikte instructievideo’s voor dat domein beschikbaar zijn. Als een leerling hierop klikt komt hij/zij direct bij een playlist van video’s van Laat eens zien! voor dat domein. De meest relevante video’s voor een leerling staan bovenaan.

De filmpjes zijn ook te benaderen door op de wolk in de minimap te klikken. Hier vind je een overzicht van alle domeinen waarvoor geschikte instructievideo’s beschikbaar zijn.

5 thoughts on “Koppeling Rekentuin en Laat eens zien!”

 1. mirjam spek schreef:

  Beste rekentuin.
  Bij de dochter van onze school maken ze geen gebruik van rekentuin. Wij hebben een thuisabbonnement genomen. Kunnen wij ook automatisch met de instructievideo’s werken?
  Vriendelijke groeten van Mirjam Spek

  1. marlijn schreef:

   Beste Mirjam Spek,

   Bedankt voor uw mail. De koppeling tussen Rekentuin en Cedicu – Laat een zien! is ook automatisch beschikbaar voor gezinnen die op beide producten een abonnement hebben. Indien u nog geen Laat eens zien! abonnement heeft kunt u deze mogelijkheid bekijken op hun website. Zodra u hier een abonnement op heeft wordt de koppeling dus automatisch gemaakt. Onlangs is er een artikel verschenen in de COS over deze koppeling. Wellicht dat u het leuk vindt om dit te lezen: http://www.cedicu.nl/downloads/rekentuin_cedicu_COS.pdf

   Ik hoop u hiermee voldoende geholpen te hebben.
   Vriendelijke groet,

   Marlijn Bouwman
   beheer@oefenweb.nl

 2. Harm Hofstede schreef:

  Ik heb een demo-account aangemaakt, is dat wat ik nodig heb om de koppeling met Cedicu te kunnen uitproberen?

  1. marlijn schreef:

   Beste Harm Hofstede,

   Om de koppeling tussen Rekentuin en Laat eens zien! uit te proberen dient u op beide producten een abonnement of demo te hebben. Meer informatie over de koppeling tussen onze producten vindt u hier: https://www.rekentuin.nl/koppeling-rekentuin-en-videos-van-laat-eens-zien/

   Vriendelijke groet,
   Marlijn Bouwman
   beheer@oefenwbe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.