Rekentuin is ook geschikt voor kleuters. Voor groep 1 en 2 hebben we inmiddels zeven online rekenspellen ontwikkeld. Zo kunnen ook de allerjongste spelers al online rekenen oefenen. 

De spellen Tellen, Getallen, Reeksen, Mollen, 1-2-3’tje, Vorm en Kleur en Figuur en Plaats bevatten nog geen tekst en rekentekens, waardoor ze geschikt zijn voor kleuters. Indien mogelijk raden wij aan om kleuters met een tablet in Rekentuin te laten oefenen. Zo hoeven zij de muis nog niet te hanteren.

 

Tellen

10_TellenIn het spel Tellen leren kinderen de cijfersymbolen koppelen aan hoeveelheden. In het spel ziet de speler een aquarium met visjes. Hij telt het aantal visjes en moet daarna het cijfer aanklikken dat hierbij hoort.

 

 

Getallengetallen spel rekentuin

In het spel Getallen leren kinderen de schrijfwijze en uitspraak van cijfers. De speler hoort een getal en moet deze vervolgens correct intypen. Getallen is een spel met geluid en is daarmee zeer geschikt voor jonge kinderen.

 

12_Reeksen

Reeksen

Reeksen is een spel waarbij spelers de cijferreeks dienen af te maken. Hiermee leren spelers de getalrij te beheersen. Ze kunnen kiezen uit het juiste antwoord en hoeven deze in het begin nog niet zelf in te vullen.

 

19_Mollenspel

Mollen

Met het spel Mollen trainen kinderen hun ruimtelijk geheugen, iets wat erg belangrijk is bij het rekenen. De kinderen moeten onthouden uit welke molshopen een mol tevoorschijn komt en vervolgens de juiste volgorde aanklikken.

 

33_1-2-3'tje

1-2-3’tje

1-2-3’tje oefent het logisch redeneren van spelers. Bij dit spel zien spelers meerdere kaarten waarop verschillende kleuren en vormen zijn weergegeven. Een 1-2-3′tje is een set van drie kaarten waarbij kleur, vorm, invulling en aantal in balans is: allemaal hetzelfde of allemaal anders.

 

Vorm en Kleur

In het spel Vorm en Kleur maken kinderen kennis met vormen zoals vierkantjes en rondjes in uiteenlopende kleuren. Zo moeten ze een cirkel aanwijzen, of juist vier rode vierkanten.

 

Figuur en plaats

In het spel Figuur en Plaats zoeken kinderen bijvoorbeeld naar de juiste schaduw van een plaatje of leren zij begrippen als voor, minder en leeg.

 

Gebruik de spelinstelling voor kleuters

Voor kleuters die werken in Rekentuin is het aan te raden de ‘Beginner’ spelinstelling te gebruiken. Dan staan deze spellen automatisch ingeschakeld.