Kangoeroewedstrijd 2015 wordt georganiseerd op donderdag 19 maart 2015.

Kangoeroewedstrijd 2015

Stichting Wiskunde Kangoeroe organiseert ook dit jaar weer een Kangoeroewedstrijd. Op donderdag 19 maart 2015 kunnen leerlingen zich weer buigen over leuke en uitdagende wiskundeopgaven. 

Zo leuk is wiskunde!
De Kangoeroewedstrijd is de grootste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. Al 125.000 leerlingen van 2.500 scholen doen mee met Kangoeroe. Leerlingen van groep 3 t/m vwo 6 kunnen individueel of in duo’s deelnemen aan de wedstrijd. Er zijn vijf niveas, lopend van eenvoudig tot zeer moeilijk: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF. Elke deelnemer speelt altijd op zijn eigen niveau mee.

Deelnemers krijgen 24 tot 30 opgaven met vijf antwoordmogelijkheden, maar slechts één antwoord is juist. Gaandeweg de wedstrijd worden de vragen moeilijker en worden de hersens flink aan het werk gezet. Deze Kangoeroewedstrijd laat kinderen inzien hoe leuk en uitdagend wiskunde kan zijn.

Kangoeroe in Rekentuin
Wist u dat Rekentuin een Kangoeroespel heeft? Dit spel bevat diverse rekenpuzzels en hersenkrakers van Stichting Wiskunde Kangoeroe. Denk hierbij aan verhaaltjessommen en meetkunde opgaven. Al ruim 41.000 spelers speelden het Kangoeroespel en totaal zijn er al bijna 4 miljoen opgaven gemaakt!

Interesse?
Lijkt het u leuk om uw leerlingen op te geven voor de Kangoeroewedstrijd 2015? De inschrijving is geopend t/m 28 februari 2015. De website van W4Kangoeroe bevat uitgebreide informatie over de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.