kangoeroe

Kangoeroe op vakantie naar Australië

Net als velen van jullie is de kangoeroe van het Kangoeroespel in Rekentuin deze zomer op vakantie gegaan. Hij sprong terug naar Australië, maar is helaas niet van plan om voor het nieuwe schooljaar terug te keren.

Bij Oefenweb houden we onze spellen altijd goed in de gaten. We kijken bijvoorbeeld of de opgaven geen fouten bevatten en of er genoeg opgaven zijn voor alle spelers van de verschillende niveaus. De laatste tijd merken we dat het Kangoeroespel niet optimaal werkt: kinderen kiezen er geregeld voor de lastige opgaven niet echt op te lossen, maar gewoon te gokken en zo de antwoorden min of meer uit hun hoofd te gaan leren. Op deze manier is het niet nuttig om het Kangoeroespel te oefenen en daarom zien we ons helaas genoodzaakt het spel uit te zetten. We gaan nadenken over een eventuele terugkeer van de kangoeroe, maar vermoeden dat hij voorlopig wel in Australië zal blijven.

Het kangoeroespel in Rekentuin is ontstaan uit een samenwerking met Stichting Wiskunde Kangoeroe, die de W4 kangoeroewedstrijd organiseert. Dit is een wiskundewedstrijd voor kinderen van groep 3 t/m 6 VWO die elke lente gehouden wordt. Wie treurt om het vertrek van de kangoeroe, kan een kijkje nemen op de website van de kangoeroewedstrijd. Hier kun je (onder het kopje oefenen) alle opgaven sinds 2005 terugvinden om mee te oefenen. Welke klas gaat er met deze opgaven het snelst aan de slag met een eigen kangoeroespel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.