instructievideosGoed nieuws voor Rekentuinspelers! Binnenkort bieden Oefenweb en Cédicu alle Rekentuinspelers tot de zomer gratis toegang tot de Laat eens zien! filmpjes. Met de proefperiode willen we nagaan of Rekentuinspelers deze vorm van adaptieve instructie als een waardevolle aanvulling op ons programma beschouwen.

Rekentuin en Laat eens zien!
In Laat eens zien! is de complete leerlijn rekenen voor groep 1 t/m 8 vertaald naar instructievideo’s en animatiefilmpjes. Het zijn veelal korte filmpjes van één of enkele minuten. De koppeling tussen Rekentuin en de Laat eens zien! filmpjes bestaat al langere tijd. De filmpjes zijn binnen Rekentuin normaal gesproken alleen te bekijken voor gebruikers met een abonnement op Rekentuin en op Laat eens zien! van Cédicu. Voor deze gebruikers verandert de pilot niets. Voor alle overige Rekentuinspelers worden de Laat eens zien! filmpjes dus tijdelijk ook automatisch aangeboden.

Hoe werkt de koppeling?
Op basis van de vaardigheidsscores van spelers worden per Rekentuinspel instructiefilmpjes geselecteerd en aangeboden. Elke speler heeft dus een andere selectie van filmpjes die hij of zij kan bekijken. Het bekijken van de filmpjes is optioneel. Spelers bepalen zelf of en wanneer ze de filmpjes bekijken. Hiermee krijgen ze dus niet alleen oefeningen, maar ook instructie aangeboden op het eigen niveau.

Waarom deze proefperiode?
Door tijdelijk de instructiefilmpjes van Laat eens zien! beschikbaar te stellen aan al onze Rekentuinspelers kunnen wij nagaan of onze spelers deze vorm van adaptieve instructie waarderen binnen Rekentuin. Ook willen we evalueren hoe goed onze gebruikers vinden dat de filmpjes aansluiten bij de oefenstof in Rekentuin. Om dit te achterhalen willen we het gebruik van de filmpjes onderzoeken. Zo gaan we onder andere bekijken hoe vaak er geklikt wordt op de filmpjes en of de filmpjes invloed hebben op het aantal opgaven dat spelers maken. Ook benaderen we gebruikers om de waardering van de filmpjes in kaart te brengen.

Via onze nieuwsbrief en website houden we u op de hoogte van de start, het verloop en de evaluatie van deze proefperiode. We wensen jullie alvast veel plezier van deze prachtige tijdelijk toevoeging in Rekentuin.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.