We hebben gemerkt dat niet veel docenten en ouders optimaal gebruik maken van het Tuincentrum. Om deze reden willen we in deze blog nog eens kort de mogelijkheden van het Tuincentrum benoemen.

Het Tuincentrum is het beheerdergedeelte van de Rekentuin en dus alleen toegankelijk voor docenten en ouders van kinderen die rekenen in de Rekentuin. Het Tuincentrum biedt een gedetailleerd overzicht van de rekenontwikkeling van kinderen, hun sterke en zwakke punten, de fouten die ze maken en hoe zij zich door de tijd ontwikkelen. Hiermee bevat het Tuincentrum belangrijke informatie om kinderen effectief te kunnen instrueren op het gebied van rekenen.

Bekijkt u eens onze screencast met uitleg over het Tuincentrum. Dit filmpje is te vinden op de homepage van de website: Rekentuin.nl.

Resultatenoverzicht in het Tuincentrum

De volgende informatie is onder andere in het Tuincentrum te vinden:

 • Per rekendomein een overzicht van de prestaties van elk kind ten opzichte van andere kinderen in dezelfde leeftijdsgroep.
 • Een overzicht van hoe vaak een kind heeft gespeeld, het aantal vragen dat een kind per domein heeft beantwoord en wanneer elk kind voor het laatst heeft gespeeld.
 • Per rekendomein een overzicht van de nachtmerries en droomsommen; de 10 minst goed gemaakte en de 10 best gemaakte sommen.
 • Een grafiek waarin per domein de gemiddelde score van een kind per week wordt weergegeven. Het laat duidelijk zien hoe een kind zich door de tijd ontwikkelt.

Voor docenten biedt de Rekentuin met deze informatie in het Tuincentrum handvatten voor individuele instructie en neemt het nakijkwerk uit handen. Iedere keer nadat een kind in de Rekentuin heeft gespeeld worden automatisch de gegevens in het Tuincentrum aangepast.

We hebben tevens een screencast gemaakt met informatie over het Tuincentrum. Dit filmpje is te vinden op de homepage van de website: Rekentuin.nl.

Indien u dit nog niet eerder heeft gedaan nodigen we u uit om eens in te loggen in het Tuincentrum en de resultaten van uw kind(eren) te bekijken.

2 thoughts on “Het Tuincentrum”

 1. Mathanje Mertens schreef:

  Geachte heer/mevrouw,

  Dank voor de nieuwsbrief. Ik kijk zelf geregeld bij de resultaten van de kinderen die ik begeleid. Ik ben er erg blij mee, en gebruik de foutenanalyse weer binnen de behandeling!

  Ik weet niet of het programma zelf nog in ontwikkeling is. Ik merk nl. dat kinderen de eerste weken het programma interessant vinden en gemotiveerd zijn om te oefenen. Echter vanwege het statische karakter, bemerk ik dat de motivatie om te oefenen afneemt.

  Wellicht als jullie het programma verder ontwikkelen is het een idee dat er ‘meer gebeurt’. Bijvoorbeeld dat je punten kan verdienen om ballen te schieten op een doel, of race auto’s die vooruitgaan (en tegen een ander racen) bij elke goede som. Als je verder komt, kunnen er steeds nieuwe dingen verschijnen, iets meer verrassing wekt nieuwsgierigheid. Het programma is iets eenzijdig.

  Ik hoop dat jullie het programma nog verder gaan ontwikkelen!!

  Met vriendelijke groet,

  Mathanje Mertens

  1. Beheer Rekentuin schreef:

   Beste Mathanje,

   Goed om te horen dat je blij bent met het Tuincentrum en dat het helpt bij de individuele begeleiding van de kinderen.

   Wij blijven zeker bezig met het verder ontwikkelen van de Rekentuin. De afgelopen tijd hebben wij ons gericht op het verbeteren van de gebruikerservaringen van leerkrachten en ouders.

   Deze zomer gaan wij ons richten op het verbeteren van de gebruikerservaringen van de kinderen. Hieronder valt ook de ontwikkeling van nieuwe spellen.

   Vriendelijke groet,

   Marthe Straatemeier (directeur Oefenweb.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.