Grote Rekendag

Dit jaar staat 25 maart in het teken van rekenen. Universiteit Utrecht en Malmberg organiseren dan de Grote Rekendag 2015.Grote Rekendag maakt rekenen leuk!

Maak rekenen leuk
De Grote Rekendag wordt jaarlijks georganiseerd voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen. Doel is om kinderen in te laten zien hoe leuk en nuttig rekenen is en om het vak aantrekkelijker te maken. Daarom zijn er tijdens Grote Rekendag activiteiten voor de hele school, groep 1 t/m 8 doen mee.

Meetkunde als kunst
Het thema van de Grote Rekendag 2015 is ‘meetkunde uit de kunst in de klas’. De kinderen kruipen in de huid van de kunstenaar en maken echte meetkundekunst. Denk hierbij aan spelen met perspectief zoals een foto waarop je de maan ‘vasthoudt’.

Spelenderwijs rekenen
Wij weten hoe belangrijk en handig rekenen is en daarom is er Rekentuin. Met Rekentuin oefenen spelers spelenderwijs hun rekenvaardigheden. Door regelmatig te oefenen laten ze de plantjes in hun tuin groeien en spelen ze meer rekenspelletjes vrij. Daarnaast verdienen ze per opgave muntjes waarmee ze digitale prijsjes kunnen kopen voor hun Prijzenkast. Dit maakt rekenen leuk en stimuleert spelers het beste uit zichzelf te halen. Denk dus vooral aan Rekentuin als u nog wat tijd over heeft op de Grote Rekendag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.