Han van der Maas, de directeur van Oefenweb.nl, heeft samen met een breed team van wetenschappers het Groot Nationaal Rekenonderzoek (GNRO) uitgevoerd. Vijfduizend mensen deden mee aan het onderzoek. Aanstaande woensdagavond 12 december worden de eerste resultaten getoond in het programma Labyrint.

nationaal rekenonderzoekBen je benieuwd naar hoe Nederland rekent? Kijk dan vooral naar de uitzending van Labyrint! Een verrassende uitkomst die wordt besproken is dat er in Nederland vier verschillende rekentypes blijken te zijn: rekenhaters, rekenliefhebbers, pragmatische rekenaars en voorzichtige rekenaars.

Voor het onderwijs zouden we ons moeten afvragen of deze typen ook bij kinderen te vinden zijn en wat dat betekent voor hun onderwijskundige benadering? Is het bijvoorbeeld mogelijk om het onderwijs aan te passen aan het rekentype van het kind? Vervolgonderzoek zou dit moeten uitwijzen, aldus van der Maas.

Heb je vragen over dit onderzoek? Direct na de tv-uitzending (dus rond 21:20u) kun je LIVE via internet vragen stellen aan deskundigen (waaronder Han van der Maas) in de “Labyrint napraat”, dat gebeurt op deze pagina: http://twitter.nl

Hier vind je meer informatie en kun je de uitzending na afloop ook terugzien. Het GNRO is uitgevoerd in het kader van het Groot Nationaal Onderzoek, een initiatief van NTR, VPRO en NWO. De bevindingen uit het Groot Nationaal Rekenonderzoek zullen naast de uitzending van Labyrint ook gepresenteerd worden op de Panama Conferentie 2013 en de OnderwijsResearchDagen 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.