Op de Universiteit van Amsterdam (UvA) wordt ieder jaar een college gegeven aan 2e jaars psychologie studenten over de Rekentuin. Dit Rekentuin college biedt studenten onder andere inzicht in de voordelen van een digitaal adaptief toetssysteem. Daarnaast wordt uitgelegd waarom de Rekentuin interessant is voor het onderzoek naar de rekenontwikkeling van kinderen.

rekentuin college

Via onderstaande link is het mogelijk om een film van zo’n Rekentuin college te bekijken. In deze film wordt extra achtergrond informatie gegeven over de Rekentuin en over het nieuwe computer adaptieve toetssysteem waarvan de Rekentuin gebruik maakt. Het college wordt gegeven door de directeur van Oefenweb.nl: Marthe Straatemeier en duurt ongeveer 1,5 uur. Klik hier om de film te bekijken.

Middels deze blog willen we jullie ook wijzen op een Rekentuin filmpje dat is ontwikkeld door een enthousiaste Rekentuin gebruiker. Obi is 10 jaar en heeft speciaal voor ons een filmpje gemaakt over de Rekentuin. Via deze link kun je het filmpje bekijken. Wij vinden het helemaal fantastisch wat Obi heeft gedaan en willen hem hierbij enorm bedanken voor de prachtige film!

One thought on “UvA College over Rekentuin”

  1. Obi schreef:

    Ik heb een filmpje gemaakt en hij staat in de nieuwe blog: “De Rekentuin als onderwijsmateriaal voor de UvA!”
    Ik zou het leuk vinden als iedereen hier even kijkt.

    groet Obi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.