De kinderboekenweek is weer begonnen, dit jaar in het teken van “Sport en Spel”. In heel het land worden activiteiten georganiseerd om lezen en sport samen te brengen. Zo kun je in Utrecht aan boekengym doen en Helmond meedoen met het interactief trampolinespel, kijk dus vooral even op de agenda door hier te klikken.

Bron: Wikimedia

Bron: Wikimedia

Het lijkt gek, maar sporten is erg belangrijk om beter te kunnen lezen. Geregeld lekker bewegen zorgt voor verhoogde concentratie en kan je oogcoördinatie verbeteren. Spelletjes zijn misschien nog wel veel belangrijker, ze geven plezier en de nodige ontspanning na een dag hard leren. Gelukkig is sport vaak een spelletje en kan je profiteren van beide hun voordelen. Maar spelers kunnen altijd in Rekentuin spelen met bijvoorbeeld bloemencode of 1-2-3’tje of misschien liever letterchaos bedwingen in Taalzee?

kinderboekenweek

Bron: Wikimedia

 

 

 

Verder is er in het teken van de Kinderboekenweek is een verhaalwedstrijd georganiseerd. Paul van Loon heeft een kort verhaal geschreven dat de deelnemer mag afmaken.Als je ook wilt spelen met woorden, klik dan hier om meer te lezen over de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.