Leerlingen verwijderen uit Rekentuin en Taalzee

In het begin van het nieuwe schooljaar is het belangrijk om Rekentuin en Taalzee klaar te maken voor nieuwe leerlingen. Hiervoor zijn vrijgekomen accounts nodig van leerlingen die Rekentuin en/of Taalzee niet meer gebruiken of van schoolverlaters. In deze blog leggen we kort uit hoe u deze leerlingen uit Rekentuin en Taalzee kunt verwijderen.

Allereerst dient u de schoolverlaters uit de klas te zetten.

  •  Klik in het menu op Beheer. Er verschijnt nu een rolmenu. Kies in dit rolmenu voor Spelers Toewijzen.
  • Achter Schoolklas is een venster geplaatst met een rolmenu. Als u op de pijl klikt, verschijnen alle schoolklassen die u heeft aangemaakt. Kies eerst een schoolklas in het rolmenu achter Schoolklas, bijvoorbeeld groep 8.
  • Vervolgens ziet u in het venster Spelers in de Klas welke leerlingen op dit moment aan deze klas zijn gekoppeld.
  • Als u leerlingen ziet die niet (meer) in deze klas horen, doe dan het volgende: Klik in het venster Spelers in de Klas op de leerling die verkeerd staat. Door nu op de knop < Uit de Klas te klikken koppelt u de speler los. Zo plaatst u spelers die van school zijn afgegaan of gebruikers die om een andere reden geen gebruik meer maken van de Rekentuin uit de klas.

Vervolgens dient u de leerlingen te deactiveren

  • Kies hiervoor in het rolmenu Beheer voor de optie Deactiveren. U krijgt nu het venster Deactiveren te zien. Via het rolmenu achter Rol geeft u aan welk soort gebruikers u wilt deactiveren, bijvoorbeeld spelers. Vervolgens klikt u in het Gebruikersvenster de namen van de gebruikers aan die u wilt deactiveren. Klik vervolgens op Deactiveren.
  • Let op! Spelers die nog aan een klas zijn gekoppeld kunt u niet deactiveren. Koppel deze spelers eerst los, zie hierboven.

Tip 1: Als u de CTRL-toets (voor apple-gebruikers de CMD-toets) ingedrukt houdt terwijl u gebruikers aanklikt kunt u meerdere gebruikers tegelijkertijd selecteren.

Tip 2: Als u de SHIFT-toets ingedrukt houdt en een gebruiker en vervolgens nog een gebruiker verderop in de lijst aanklikt, selecteert u ook alle gebruikers die ertussenin staan.

Deze informatie kunt u overigens ook vinden onder de Help knop in de Backend. Hier vindt u verschillende handleidingen waaronder de handleiding: Nieuw Schooljaar. In deze handleiding staat bovenstaande informatie omschreven inclusief screenshots.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>